Waar kan ik geld lenen met BKR?

Waar kan ik geld lenen met BKR? Wilt u geld lenen met BKR, bijvoorbeeld omdat u te maken heeft met de gevolgen van een eerdere lening? Houd er rekening mee dat de grootbanken u over het algemeen niet zomaar een lening zullen verstrekken. U kunt zich wenden tot de aanbieders van een minilening, of tot familie en vrienden.

Minilening afsluiten

U kunt een minilening afsluiten, op het moment dat u aan de specifieke voorwaarden voldoet. Het is bijvoorbeeld van belang om een vast inkomen te hebben. U kunt als flexwerker, ZZP’er of student helaas geen gebruik maken van de minilening. De aanbieders zorgen er daarmee voor dat u aan het eind van de maand voldoende geld heeft om de minilening weer terug te betalen. Wat dat betreft zorgt u er met een minilening voor dat u tijdelijk wat extra geld achter de hand heeft, dat u ook op tijd weer terug kunt betalen.

Lenen bij familie

Wilt u geld lenen met BKR en heeft u geen vast inkomen, of gaat het om een groter bedrag? Houd er dan rekening mee dat u alleen bij familie, vrienden of andere particulieren terecht kunt. Probeer alles in ieder geval netjes op papier te zetten en maak een plan over hoe u de lening weer terug denkt te gaan betalen.

BKR registratie laten verwijderen

Valt het geld lenen met BKR niet mee, maar wilt u op termijn toch gebruik maken van een krediet? Probeer de BKR registratie dan te laten verwijderen. U kunt dit onder andere doen door te proberen verschillende leningen samen te voegen, in een nieuw krediet. Gebruik dat krediet om oude leningen af te betalen, waardoor de BKR registratie wordt ingetrokken. Zorg ervoor dat u de nieuwe lening netjes en op tijd afbetaalt. Op die manier kunt u op termijn de BKR registratie verwijderen en is het niet langer nodig om geld te lenen met BKR. In plaats daarvan kunt u dan weer kredieten afsluiten bij de verschillende (groot)banken. Uiteraard vraagt dit om een flinke investering van tijd en moeite, maar dat zal het uiteindelijk allemaal waard zijn wanneer u een nieuw krediet aan kunt gaan.