Snel geld lenen zonder rente

Wilt u snel geld lenen zonder rente? Geld lenen zonder rente is vrijwel niet mogelijk. Geld gaan lenen zonder rente moet er een tegenprestatie zijn. Houdt er dan rekening mee dat dit bijna niet mogelijk is, aangezien rente de vergoeding is die u betaalt om het geld te kunnen lenen. Geld lenen zonder rente te betalen is eigenlijk alleen mogelijk wanneer u het bij vrienden leent of wanneer u er ervoor kiest om een flitslening af te sluiten (u betaalt dan wel een vorm van kosten, al gaat het niet letterlijk om rente). Snel geld lenen zonder rente is niet mogelijk via banken of kredietverstrekkers en zult u moeten lenen van vrienden of familie om de rente te omzeilen.

Vaak staan familie en vrienden voor u klaar wanneer u wilt geld lenen. Als u geld gaat lenen van vrienden en/of familie is het van groot belang dat u dit goed noteert. Beter is dat u met alle mensen waarvan u geld leent schriftelijk het een en ander noteert. Hierbij kunt u denken aan het volgende; afspraken in hoeveel termijnen u het geleende geld gaat terugbetalen en spreekt u een rente af?

Geld lenen kost geld
Snel geld lenen zonder rente is erg lastig, aangezien geld lenen eigenlijk altijd geld kost en de kosten worden bepaald met behulp van een rentepercentage. Gaat u een lening aanvragen, dan zal u merken dat men u op de hoogte brengt van het bedrag dat u kunt lenen, maar ook van de kosten die dit met zich mee zal brengen. Een financiering kost geld, aangezien de geldverstrekker het geld natuurlijk niet zomaar gratis beschikbaar stelt. Snel geld lenen zonder rente is wat dat betreft alleen mogelijk bij een vriend of familielid, die genoeg geld tot zijn of haar beschikking heeft en er niets voor terug hoeft. Heeft u bijvoorbeeld een al dan niet negatieve registratie bij het BKR dan is geld lenen zonder rente zo goed als uitgesloten. BKR staat voor het bureau krediet registratie en deze instantie registreert alle geldleningen die u bent aangegaan.

Hoeveel kan ik lenen?
Bent u benieuwd hoeveel u kan lenen? Dan is het verstandig om een lening aan te vragen of een offerte aan te vragen met betrekking tot een financiering. Met name het online geld is hierbij erg interessant, aangezien u op zie manier heel snel tot het te lenen bedrag kunt komen. Gaat u open of afbetaling of wilt een persoonlijke lening aangaan? Vraag dan in ieder geval een offerte voor de financiering aan. Geld lenen zonder rente te betalen is dan over het algemeen niet mogelijk, maar u kunt het geld in ieder geval tot uw beschikking krijgen.

Direct geld lenen
U kunt direct geld lenen zonder rente bij vrienden, maar het is over het algemeen verstandiger om het te accepteren dat dit niet gratis is. U kunt dan geld lenen met behulp van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet, bij een van de online geldverstrekkers. Op die manier kunt u een lening aanvragen en ervoor zorgen dat u het geld zo snel mogelijk tot uw beschikking komt, mits alles in orde blijkt te zijn. Geld lenen kost geld, dus probeer er in ieder geval rekening mee te houden dat u wel degelijk rente dient te betalen. Zoals de eerste alinea al gezegd is het geld lenen zonder rente mogelijk bij familie en/of vrienden maar dient u deze afspraken schriftelijk vast te leggen zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan.

Geld lenen zonder rente
Wilt u snel geld lenen zonder rente, bijvoorbeeld omdat de televisie kapot is gegaan of de koelkast het helaas niet meer doet? Dit zijn apparaten die u snel dient te vervangen, waardoor we het ons voor kunnen stellen dat u geen tijd heeft om hiervoor te sparen. Hier op de website vertellen we u graag hoe u snel geld kunt lenen, bij voorkeur zonder rente. Uiteraard is het verstandig om ook zelf goed na te denken over de manier waarop u het geld dat u leent weer terug gaat betalen.

Leenvormen
Er bestaan verschillende leenvormen, die we hier op de website uitgebreid voor u zullen behandelen. Kijk bijvoorbeeld goed naar de persoonlijke lening, maar daarnaast ook naar het minikrediet en het doorlopend krediet. Het is verstandig om hier eerst meer over te lezen, voordat u besluit om snel een lening af te sluiten. U zorgt er op die manier voor dat u de juiste leenvorm kiest, waar u optimaal meer uit de voeten kunt. Vervolgens kunt u op basis van onze informatie snel geld lenen en kunt u dat in een aantal van de gevallen bovendien zonder rente doen.

Snel geld lenen
Wilt u snel geld lenen en bent u vooral benieuwd hoe u dit het best aan kunt pakken? Maak dan gebruik van de informatie die we voor u hebben verzameld. Lees de verschillende artikelen goed door en gebruik de verschillende tips om heel eenvoudig tot een goede strategie te komen. We hebben een ruime ervaring met het geld lenen zonder rente, waardoor we u daar goed over kunnen vertellen. We delen uiteraard alles met u, dus waar wacht u nog op? Zorg ervoor dat u snel geld kunt lenen zonder rente, voor die nieuwe televisie of koelkast die er moet komen.

Uitgestelde betaling of lening? Wilt u geld lenen zonder rente, bijvoorbeeld op het moment dat u een televisie koopt? Ga dan op zoek naar de mogelijkheid om uw aankoop nu alvast mee naar huis te nemen, maar deze pas over een paar maanden of zelfs langer af te rekenen. U zorgt er op die manier voor dat u als het ware geld kunt lenen, aangezien u daar vervolgens voor kunt gaan sparen. Uiteraard kunt u aan de andere kant ook een persoonlijke lening of een doorlopend krediet afsluiten.

Kopen en later betalen
Het kopen en later betalen is een manier van financieren die veel mensen aanspreekt. We kennen het onder andere van de aanschaf van een nieuwe auto, aangezien u die in een aantal gevallen na bijvoorbeeld 2 jaar kunt afrekenen, of u dan de helft kunt betalen. U zorgt er op die manier eigenlijk voor dat u geld leent zonder rente. Ook op het moment dat u een nieuwe televisie, een wasmachine of een koelkast koopt is het in veel gevallen mogelijk om deze uitgesteld te betalen. Kijk echter goed naar het feit over de verkopende partij u daar geen rente voor in rekening zal brengen.

Persoonlijke lening
Wilt u liever een reguliere lening afsluiten, om een bepaalde aankoop te kunnen financieren? In dat geval is een persoonlijke lening waarschijnlijk een goede keuze. Dit is geen geld lenen zonder rente, maar het zorgt er aan de andere kant wel voor dat u precies weet waar u aan toe bent en u in ieder geval niet voor verrassingen komt te staan. Wat dat betreft zorgt het voor een hoop rust en kunt u de kosten goed in de gaten houden. Vergelijk de verschillende kredietverstrekkers met elkaar, om zo min mogelijk kosten te betalen en toch geld te kunnen lenen.

Doorlopend krediet
Het geld lenen zonder rente is helaas ook niet mogelijk bij een doorlopend krediet, maar dit maakt het wel gemakkelijk om bepaalde aankopen te kunnen doen. U spreekt een kredietlimiet af met de bank en op het moment dat uw televisie of wasmachine kapot gaat kunt u tot aan de limiet geld opnemen. U kunt dat geld gebruiken om een aankoop te doen die u wenst, zodat u daar niet eerst voor hoeft te sparen. Het is helaas niet zo voordelig als het geld lenen zonder rente bij vrienden of familie, maar het levert u aan de andere kant wel veel gemak op.

Persoonlijke lening afsluiten? Wilt u snel geld lenen zonder rente, maar kunt u aan de andere kant helaas niet terugvallen op vrienden, familie of kennissen? U kunt dan ook gebruik maken van een persoonlijke lening, al dient u er in dat geval wel rekening mee te houden dat dit geld zal kosten. Indien u een aanhanger wenst te huren dient u daar ook voor te betalen, waardoor het op zich niet vreemd is dat de bank u wat kosten in rekening brengt voor het tijdelijke bezit van het extra geld.

Hoe werkt een persoonlijke lening?
Het snel geld lenen zonder rente is dan niet mogelijk met een persoonlijke lening, u kiest aan de andere kant wel voor een heel duidelijke constructie waar u veel voordeel uit kunt halen. U spreekt met de bank af welk bedrag u nodig heeft, op basis van een specifieke aankoop die u voor ogen heeft. Wilt u de badkamer vernieuwen, of bijvoorbeeld een nieuwe keuken laten plaatsen? Dan weet u wat het gaat kosten, vraagt u dit bedrag op via een persoonlijke lening en kunt u de looptijd vaststellen. Vervolgens geeft de bank de rente aan en kunt u zelf de kosten per maand of per jaar berekenen.

Wat kost een persoonlijke lening?
Aangezien het geld lenen zonder rente met een persoonlijke lening helaas niet mogelijk is dient u goed naar de kosten te kijken. De maandlasten van een dergelijk krediet bestaan uit de rente en aflossing die u dient te voldoen. De rente betaalt u over het bedrag dat er nog uit staat, terwijl de aflossing iedere maand even hoog zal zijn. Tel de twee kosten bij elkaar op om tot de totale maandlasten te komen en te bepalen of u die inderdaad kunt betalen.

Doel van de lening
De persoonlijke lening komt in de meeste gevallen goed van pas als u geld wilt lenen zonder rente, aangezien ook dit voor een hoop duidelijkheid en rust zorgt. U kunt bijvoorbeeld een nieuwe keuken kopen, maar het is daarnaast mogelijk om aan de hand van dit krediet achteraf te sparen voor bijvoorbeeld een nieuwe televisie. U kunt de kosten als het ware spreiden over de komende maanden of jaren. Houd er rekening mee dat het doel van een persoonlijke lening eigenlijk altijd een aanstaande aankoop is, waarvan u op dit moment al weet wat deze precies gaat kosten en hoeveel geld u er dus voor nodig heeft.

Autolening afsluiten? Wilt u graag een nieuwe auto kopen, maar heeft u daar op dit moment het geld (nog) niet voor? Het is mogelijk om hier een speciale autolening voor af te sluiten. Het grote voordeel daarvan is dat u er vandaag al in weg kunt rijden, terwijl de betalingen dan pas zullen beginnen. U betaalt de auto op het moment dat u er ook daadwerkelijk in kunt rijden en gebruik van kunt maken, waardoor u niet eerst een paar jaar uit hoeft te trekken om geld te sparen.

Bovendien is het via een autolening mogelijk om geld te lenen zonder rente. Met name de grote automerken hebben regelmatig spectaculaire aanbiedingen, waarmee ze u aanbieden een paar jaar te rijden, terwijl u maar de helft van de prijs betaald heeft. Na die tijd dient u de rest te betalen en heeft u dus voldoende tijd gehad om het bedrag bij elkaar te sparen. U kunt er aan de andere kant ook voor kiezen om een reguliere autolening af te sluiten. Houd er in dat geval rekening mee dat dit geen geld lenen zonder rente is.

Aparte lening of bij de dealer
Bovendien heeft u bij het afsluiten van een autolening de mogelijkheid om dit bij de dealer, of bij een speciale kredietverstrekker te doen. In het tweede geval kunt u onder andere gebruik maken van een online vergelijking, om een zo scherp mogelijke rente te betalen. U zorgt er op die manier voor dat u een scherp tarief betaalt, waardoor de kosten voor de auto zo laag mogelijk uitvallen. Het is uiteraard ook mogelijk om een autolening bij de dealer af te sluiten, of gebruik te maken van een van de speciale aanbiedingen die er op dat moment gelden.

Over paar jaar betalen? Een van de bekende aanbiedingen is het uitgesteld betalen voor uw auto. Dit is eigenlijk geld lenen zonder rente, aangezien de dealer u in veel van de gevallen geen kosten in rekening zal brengen. Dat betekent dat u de mogelijkheid heeft om nog een paar jaar geld te sparen, om op die manier de rest van de kosten voor de auto te betalen. Tot die tijd heeft u uiteraard ook de mogelijkheid om andere aankopen te doen. Het geld lenen zonder rente is wat dat betreft goed mogelijk, al is het altijd verstandig om op de bekende kleine lettertjes te letten.

Doorlopend krediet
Bent u op zoek naar een doorlopend krediet of wilt u daar gewoon meer van weten? Het is verstandig om in ieder geval goed te kijken naar de doorlopend krediet rente en die bijvoorbeeld te vergelijken met de rente op een persoonlijke lening. Over het algemeen is de rente op een doorlopend krediet wat hoger. Wanneer u kiest voor een kortlopend krediet of een minikrediet zal u in de meeste gevallen een borgstelling nodig hebben, waardoor u op die manier kosten in plaats van rente dient te betalen.

Doorlopend krediet rente
De doorlopend krediet rente is momenteel relatief laag, maar is nog altijd hoger dan de rente op bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Dat heeft te maken met het feit dat u het geld in principe op kunt nemen wanneer u wilt en u het ook weer af kunt lossen wanneer u wilt. Dit zorgt voor een vorm van onzekerheid voor de geldverstrekker, waardoor deze partij daar een wat hogere rente voor wenst te ontvangen. Wat dat betreft is het bij het afsluiten van een lening zoals het doorlopend krediet altijd van belang om goed naar de rente te kijken en waar die op gebaseerd is.

Minikrediet of kortlopend krediet? Een minikrediet of een kortlopend krediet valt in een aantal aspecten te vergelijken met een doorlopend krediet, maar zit aan de andere kant toch ook op een heel andere manier in elkaar. U betaalt relatief veel kosten, terwijl u het geld maar een korte tijd in uw bezit heeft. Het voordeel van deze kredieten is dat ze net als het doorlopend krediet op een heel flexibele manier in elkaar zitten. U kunt het minikrediet of kortlopend krediet op een flexibele en vlotte wijze aflossen, om zo snel mogelijk weer vrij van schulden te zijn.

Krediet aflossen en opnemen
Een doorlopend krediet kunt u opnemen en aflossen wanneer u maar wilt, waardoor u wat dat betreft een grote mate van vrijheid geniet. Dat betekent bovendien dat u de mogelijkheid heeft om en aflossing die u reeds heeft gedaan opnieuw op te nemen. Anders dan bij een persoonlijke lening werkt u dus niet in vaste stappen toe naar een aflossing van de lening. In plaats daarvan staat het krediet tijdens de volledige looptijd tot uw beschikking. Binnen het doorlopend krediet kunt u de bedragen opnemen die u nodig heeft, om die op een later moment weer af te lossen zodra u dat kunt.

Snel geld lenen zonder rente met een minikrediet
Wilt u geld lenen zonder rente? Denk dan eens na over een minikrediet, aangezien dit u in een aantal gevallen de mogelijkheid biedt om geld te lenen zonder dat u daar rente over dient te betalen. Het is desalniettemin verstandig om op zoek te gaan naar de manier waarop men uiteindelijk voor een dekking van de kosten zorgt. In een aantal gevallen dient u bijvoorbeeld te zorgen voor een garantstelling, door een vriend of lid van uw familie. Indien dat niet lukt kunt u een soort verzekering afsluiten, al betaalt u daar uiteraard geld voor. U kunt op die manier geld lenen zonder rente, al betaalt u op een andere wijze toch bepaalde kosten.

Geen of lage rente? Een minikrediet brengt op die manier geen of een heel lage rente met zich mee. Zelfs op het moment dat men u een rente van bijvoorbeeld 8% in rekening brengt vallen de daadwerkelijke kosten mee, aangezien u een klein bedrag leent en u dat maar een korte tijd doet. Leent u bijvoorbeeld €500, tijdens de 21 dagen die daar voor staan? Dan zal dit u maximaal een paar euro kosten, waardoor u maar nauwelijks rente betaalt en de kosten behoorlijk mee kunnen vallen.

Advieskosten, hoeveel kost het? Houdt er rekening mee dat de kans groot is dat men u advieskosten in rekening zal brengen op het moment dat u besluit om een lening af te sluiten. Tijdens het advies kan men u meer vertellen over de verschillende mogelijkheden en de manier waarop u de lening weer dient af te lossen. Er kan zowel bij een minikrediet als bij een consumptief krediet sprake zijn van advieskosten. Dankzij die kosten die u dient te betalen is het soms mogelijk om snel geld te lenen zonder rente. Dat neemt niet weg dat het geld lenen dan alsnog wat geld zal kosten.

Overlijdensrisicoverzekering
Tenslotte kunt u in een aantal gevallen geld lenen zonder rente, aangezien men u kosten in rekening zal brengen voor een overlijdensrisicoverzekering die u af dient te sluiten. Op het moment dat u tijdens de looptijd komt te overlijden zal men de schuld in veel van de gevallen kwijt schelden. Is dit niet het geval? Dan gaat de schuld over op uw nabestaanden, die daar waarschijnlijk niet op zitten te wachten. U kunt dan betalen voor een overlijdensrisicoverzekering, om dit risico af te dekken. U kunt dan geld lenen zonder rente, al neemt dat niet weg dat er wel degelijk kosten aan verbonden zijn.

Lening aanvragen?
Wilt u een geldlening afsluiten, maar bent u benieuwd naar de verschillende stappen? Informeer uzelf goed alvorens u een lening afsluit. Zorg er in ieder geval voor dat u de geld lening eerst goed berekend, dat u vervolgens een aanvraag doet en dat u tenslotte eventueel kijkt naar de mogelijkheden om leningen over te sluiten. Dat laatste is vooral interessant wanneer u op dit moment een geldlening heeft en u van mening bent dat u daar een relatief hoog bedrag aan rente voor betaalt. Het kan vaak voordeliger door een nieuwe totale lening aan te vragen, voor alle kleine leningen die u op dit moment heeft lopen. Op deze manier hebt u een helder overzicht van alle openstaande leningen. Wanneer u alle leningen via dezelfde kredietverstrekker hebt lopen zou een samenvoeging niet tot moeilijkheden hoeven lijden. Indien u verschillende leningen bij verschillende kredietverstrekkers hebt lopen dan kun u kiezen om één lening af te sluiten zodat u hiermee alle kleinere leningen kunt aflossen. Uiteraard dient u dit wel uit te rekenen. Immers, u betaald voor het nieuwe afgesproken geldbedrag een rente. Deze rente moet in verhouding wel minder kosten als de huidige leningen zodat u niet duurder uit bent.

Lening berekenen
U kunt uw geldlening berekenen door online aan te geven wat uw inkomen op dit moment is en wat daar aan de andere kant aan vaste lasten tegenover staat. Op die manier ontstaat er als het ware ruimte in uw financiële situatie, die u kunt gebruiken om een lening aan te gaan. U kunt de geldlening zelf berekenen, maar u kunt dat uiteraard ook laten doen door de geldverstrekkers. Zij kunnen u op die manier aangeven welk bedrag u maximaal kunt lenen en wat dat u per maand zal gaan kosten. Houdt altijd rekenschap met de voorwaarden en ga niet zomaar klakkeloos akkoord. Nederland kent genoeg kredietverstrekkers zodat er altijd genoeg keus is. Verder vallen de kredietverstrekkers onder toezicht van de AFM zodat u in de basis al goed beschermt bent.

Lening aanvragen
U kunt een krediet aanvragen op het moment dat u de ruimte berekend heeft en u van mening bent dat u de maandlasten kunt dragen. U zorgt er op die manier voor dat u als het ware alvast een streepje voor heeft, op de mensen die simpelweg een lening aanvragen zonder deze eerst zelf een keer te berekenen. Indien u de berekening voor de lening goed heeft uitgevoerd zal de lening aanvraag worden goedgekeurd door de geldverstrekker. Vervolgens zal u de lening dan toegewezen krijgen en ontvangt u het geld, om vervolgens de aankoop te doen die u wenst, met behulp van de geldlening. Vanzelfsprekend dient u rekenschap te houden met mogelijke bkr registratie(s). Bedrijven/banken die geld uitlenen zijn dit immers ook verplicht. Zolang u aan uw betalingsverplichting voldoet zullen de bkr registraties niet negatief uitwerken. Zo kunt u bijvoorbeeld dus gewoon een mobiele telefoonabonnement afsluiten, internetabonnement nemen en dergelijke.

Lening oversluiten
Indien u op dit moment al een lening heeft is het wellicht een goed idee om die over te sluiten. De kans is groot dat u op dit moment een relatief hoge rente betaalt, terwijl dat helemaal niet nodig is. Het is tegenwoordig goed mogelijk om op een voordelige manier geld te lenen en er op die manier voor te zorgen dat u geld overhoudt voor andere leuke dingen. Houdt de geldlening die u heeft lopen eens tegen het licht en ga deze oversluiten wanneer blijkt dat u bijvoorbeeld een hoge rente betaalt.
Aan de hand van deze stappen kunt u ervoor zorgen dat u een krediet afsluit die ervoor zorgt dat u kunt doen wat u wilt, qua aankopen of wellicht op het gebied van een mooie reis. Zorg er wel altijd voor dat u een scherp geprijsde lening afsluiten, zodat u daar in ieder geval niet teveel voor betaalt, qua rente of looptijd. Let nauwkeurig op de voorwaarden en zoek altijd informatie uit andere bronnen. Meer informatie over kredietverstrekkers kunt u veelal vinden op geld vergelijkingswebsites.
Wilt u snel geld lenen zonder rente? Dit is mogelijk op het moment dat u een paar honderd euro nodig heeft, maar dat is een stuk lastiger in het geval van een hypotheek. U kunt gebruik maken van een familiebank, waarmee u de rente in ieder geval zo ver mogelijk kunt drukken.

Familiebank opzetten
U kunt geld lenen zonder rente in de vorm van een hypotheek, door dit bij iemand uit uw familie te doen. U zet in dat geval een familiebank op, waarmee het mogelijk is om gebruik te maken van een fiscaal voordeel. Stel dat uw ouders €100.000 spaargeld hebben en dat graag in willen zetten om u te helpen met een hypotheek. U kunt dat geld dan lenen en uw ouders een rente over dit bedrag betalen, zoals u dat normaal gesproken aan de bank zou doen.
Stel dat u overeenkomt om 5% rente te betalen, dan betekent dit dat de eerste maand tot een rente van €417 zal leiden. Vervolgens kunt u de betaalde hypotheekrente aftrekken van uw inkomen, waardoor u 37 – 52% van de kosten af kunt trekken, afhankelijk van uw belastingvoordeel. Als uw ouders er vervolgens voor kiezen om u het resterende bedrag aan rente belastingvrij terug te schenken betaalt u geen rente voor uw hypotheeklening. Uw ouders schenken maar een deel van de rente terug, waardoor ze uw belastingvoordeel als het ware als vergoeding over hun spaargeld ontvangen. Op die manier is de familiebank een heel interessante constructie om gemakkelijk tot een aantrekkelijke hypotheek te komen.

Lage rente op uw hypotheek
Een hypotheek zonder rente is bij de bank helaas niet mogelijk. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat de rente een stuk lager ligt dan een aantal jaren geleden. Dit zorgt er onder andere voor dat het mogelijk is om het krediet op een relatief voordelige manier af te sluiten. Zorg er daarmee voor dat u de mogelijkheid heeft om een woning voordelig te financieren, zelfs wanneer u ervoor kiest om de rente 10 of 20 jaar vast te zetten. U zorgt er daarmee voor dat u de hypotheek op een voordelige manier vorm kunt geven, al is dit helaas niet zonder rente.
Geld lenen
Wilt u goedkoop geld lenen, of wilt u zelfs geld lenen zonder inkomen? Dat laatste is niet gemakkelijk, maar dat neemt aan de andere kant niet weg dat er in bepaalde gevallen wel mogelijkheden bestaan. Het is in ieder geval van belang om een lening af te sluiten die zowel qua kosten als qua risicoprofiel zo goed mogelijk aansluit bij uw persoonlijke wensen en situatie. Ga niet teveel geld lenen en zorg er in ieder geval voor dat u leningen van vrienden of familie altijd weer netjes terug kunt betalen.

Goedkoop geld lenen
U kunt goedkoop geld lenen door gebruik te maken van het kapitaal van bekenden, aangezien zij daar over het algemeen geen hoge vergoeding zullen vragen. Het is daarnaast verstandig om eens een flitslening te proberen wanneer u het geld maar even nodig heeft. Dat is niet direct een letterlijk goedkope manier van lenen, maar het zorgt er wel voor dat u niet tijdenlang aan een lening vast zal zitten. Wat dat betreft kunt u best goedkoop geld lenen, maar het is daarbij van belang om goed op te letten waar u aan begint, zodat u de lening ook weer af kunt lossen.

Geld lenen zonder inkomen
Geld lenen zonder inkomen of loonstrook is erg lastig, aangezien de lening u normaal gesproken op basis van het inkomen verstrekt zal worden. Een starterslening is een voorbeeld van een lening zonder inkomen, aangezien u meer mag lenen dan wat er op basis van uw inkomen op dit moment mogelijk zou zijn. Dat neemt echter niet weg dat het een van de uitzonderingen is en u er vaak beter voor kunt kiezen om eerst inkomen te vergaren. Geld lenen zonder loonstrook of inkomen leidt vaak tot aanvullende problemen, waardoor het verstandig is om daar eerst goed over na te denken voordat u eraan begint.

Lening €1.000 euro lenen
Wilt u een lening van €1.000, bijvoorbeeld omdat u een nieuwe televisie of een koelkast aan wilt kopen? Het is verstandig om daarbij uit te gaan van uw inkomen, aangezien dat bepaalt in hoeverre u geld kunt lenen via de reguliere weg. Probeer er achter te komen wat u maandelijks te besteden heeft en wat daar aan de andere kant aan kosten vanaf gaat. Op die manier komt u uit bij het bedrag dat u kunt lenen, waardoor u op basis van die gegevens een lening aanvraag kunt doen bij een van de geldverstrekkers.

Wilt u geld lenen zonder rente en het liefst geen BKR check uit laten voeren? Houd er rekening mee dat dit een controle is die de banken helpt om het risico in te schatten, maar die ook u kan helpen om niet teveel te lenen. Geld lenen met BKR of juist geld lenen zonder BKR? Het is verplicht voor geldverstrekkers om uw lening in te schrijven bij het bureau krediet registratie afgekort het BKR. De BKR registratie(s) is per definitie niet nadelig als u uw betalingsverplichting(en) nakomt.

Geen BKR controle
Het BKR staat voor het Bureau Krediet Registratie, wat nagaat welke andere kredieten en eventuele achterstanden u al heeft (lopen). Op basis daarvan ontstaat er een advies aan de bank, die vervolgens bepaalt of u de mogelijkheid heeft om een bepaald krediet af te sluiten. Gaat het u om een paar honderd euro? Dan kunt u ook snel geld lenen zonder rente door gebruik te maken van een minilening. Er vindt dan geen controle bij het BKR plaats, waardoor u ook bij een eventuele achterstand een krediet af kunt sluiten.

Borgstelling voor het krediet
Indien er geen controle bij het BKR plaatsvindt is de kans groot dat er sprake zal zijn van een verplichte borgstelling, voor het krediet waar u gebruik van wenst te maken. De kredietverstrekker zorgt er daarmee voor dat het geld in ieder geval terug zal komen, op het moment dat u niet de mogelijkheid heeft om het terug te betalen. Dit is voor de verstrekker van belang, omdat de kosten voor de kredieten zonder rente aan de andere kant anders te hard op zouden lopen.

Andere bijkomende kosten
Houd er rekening mee dat er bij het geld lenen zonder BKR en zonder rente daarnaast sprake kan zijn van andere bijkomende kosten. U dient dan onder andere rekening te houden met de administratiekosten. In een aantal gevallen worden deze berekend, maar het is ook mogelijk dat het uit te keren bedrag lager zal zijn, na vermindering van de kosten. Houd er dan dus rekening mee dat u minder geld op uw rekening ontvangt, maar dat u wel het complete bedrag terug dient te betalen. U kunt op die manier geld lenen zonder rente, eventueel ook zonder een controle door het BKR in Tiel.