Geld lenen met BKR in België

Geld lenen met BKR in België
Wil je geld lenen met BKR in België, bijvoorbeeld omdat je hier nog een registratie vanuit het verleden hebt staan en je daardoor nu in de problemen komt? In een aantal gevallen blijven de noteringen een aantal jaren staan, waardoor het lastig is om een nieuwe lening af te sluiten, bijvoorbeeld wanneer je een nieuwe auto aan wilt kopen. Je kunt dan geld lenen met BKR de grens over te gaan naar België, aangezien je daar vaak wel gewoon een lening af kunt sluiten.

Concurrentie in België

De concurrentie op de markt in België is groot, waardoor er een aantal banken aanwezig zijn waar je een lening kunt krijgen. Over het algemeen betaalt men in België 0,1% minder aan hypotheekrente dan in Nederland. Dat lijkt een klein verschil, maar wanneer je een groot bedrag wenst te lenen kan dit zomaar enkele tientjes of zelfs meer per jaar schelen. De grote mate van concurrentie zorgt ervoor dat het geld lenen met BKR in België over het algemeen goed mogelijk is. Houd er wel rekening mee dat je er een tijd voor in de auto dient te zitten en dat je over het algemeen nog wel een keer terug zal moeten om alles in orde te maken. Dat neemt niet weg dat je op die manier in ieder geval geld kunt lenen.
Het mooie van het geld lenen met BKR in België is dat de Belgische banken geen gebruik maken van de informatie die er in Nederland bij het BKR beschikbaar is, terwijl je er aan de andere kant wel een lening af kunt sluiten. Zelfs wanneer je een BKR notering hebt zullen de banken zich niet bemoeien met je privé situatie. Je hebt de mogelijkheid om een lening af te sluiten en er op die manier als Nederland voor te zorgen dat je toch de aankoop kunt doen die je in gedachten hebt. Het is uiteraard verstandig om zelf goed te kijken naar de mogelijkheden die je hebt om de lening ook weer af te betalen.

Bewijs van inkomen

Wil je geld lenen met BKR in België? Dan is het in ieder geval van belang dat je een degelijk inkomen tot je beschikking hebt, aangezien men daar ook in België naar zal vragen. Op basis van je inkomen al men berekenen in hoeverre het mogelijk is om er geld te lenen. Bovendien is de kans groot dat de Belgische bank je zal vragen waarom je ervoor kiest geld te lenen in België, in plaats van gewoon in Nederland. Zorg er dan voor dat je niet spreekt over een eventuele negatieve registratie vanuit het verleden. Je kunt aan de andere kant natuurlijk wel aangeven dat je er niet van houdt dat de banken in Nederland de lening aan zullen melden bij het BKR. Men zal zich op die manier gaan bemoeien met je privézaken, iets waar je op deze manier bezwaar tegen kunt maken. Zorg ervoor dat je een overtuigend verhaal kunt vertellen en je kunt laten zien dat je de kosten van de lening kunt betalen, op basis van je inkomen.

Offertes van Belgische banken

Het is in ieder geval verstandig om een aantal verschillende offertes aan te vragen bij de Belgische banken, voor het geld lenen met BKR. Probeer in ieder geval drie verschillende banken te benaderen. Vraag hen wat je er maximaal kunt lenen en welke rente je daar aan de andere kant over dient te betalen. Let daarnaast goed op de looptijd, aangezien een langere looptijd je wat meer ruimte biedt, maar deze aan de andere kant uiteindelijk ook meer kosten met zich mee zal brengen.
Je kunt op die manier geld lenen met BKR in België, zonder dat men hoeft te ontdekken dat je in Nederland niet zomaar de mogelijkheid hebt om een lening af te sluiten. Het is van belang om hier op een verantwoordelijke manier mee om te gaan. je doet er uiteraard verstandig aan om ook in Nederland in ieder geval een offerte aan te vragen, zodat je de verschillende (on)mogelijkheden goed met elkaar kunt vergelijken. Je kunt op die manier geld lenen met BKR in België, terwijl je aan de andere kant ook goed weet hoe de financiële vlag er in Nederland bijhangt.