Online BKR opvragen

De status van uw (eventuele) dossier bij het Bureau Krediet Registratie opvragen kan op verschillende manieren, waaronder eveneens online. Online BKR opvragen kan voor potentiële kredietnemers om verschillende redenen interessant zijn. Door het opvragen van hun BKR status heeft men immers een duidelijk beeld van de mogelijkheden waarover men beschikt. Kan men bijvoorbeeld nog een lening aanvragen bij een erkende Nederlandse bank of is men verplicht om een beroep te doen op een alternatieve financiële instelling. Op vlak van kostprijs is het niet perse interessanter om online uw BKR status aan te vragen. Zowel voor een aanvraag via het internet als voor een schriftelijke aanvraag via bijvoorbeeld uw eigen bank wordt immers een kostprijs aangerekend van 4,95 euro. We vertellen u op deze pagina graag alles wat u moet weten over online BKR opvragen.

Hoe BKR opvragen?

Zoals in de inleiding van deze pagina aangegeven is het perfect mogelijk om online uw BKR aan te vragen. Veel mensen zien dit echter niet zitten omdat ze niet vertrouwen en willen toch liever gebruikmaken van een schriftelijke aanvraag. In dat geval kunt u een bezoekje brengen aan uw bank waar u een folder van het BKR terug zult vinden. Achteraan de folder bevindt zich een aanvraagformulier waarmee u een inzicht in uw dossier bij het BKR kunt aanvragen. Volg goed de instructies op het formulier om er zeker van te zijn dat uw aanvraag op een correcte manier kan worden afgehandeld. Let wel, wanneer u graag zo spoedig mogelijk een kijk wenst op uw codering bij het BKR, dan kan het wel interessant zijn om uw aanvraag toch online in te dienen.

Eenvoudig BKR opvragen

Of u nu van plan bent om een lening af te sluiten of u graag een nieuw telefoonabonnement wenst aan te vragen, u zult steeds geconfronteerd worden met een mogelijke toetsing bij het BKR. Het is voor u als potentiële kredietnemer of klant steeds belangrijk om zelf goed op de hoogte te zijn van uw BKR status. Alleen op die manier kunt u een zo compleet en overtuigend mogelijk dossier samenstellen waarmee u kunt proberen om de bank of telefoonmaatschappij toch te overtuigen. Hoe dan ook, eenvoudig uw BKR opvragen kan zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven via het formulier in de folder van het Bureau Krediet Registratie of online.