Op afbetaling kopen

Op afbetaling kopen? Een duur toestel, een auto of een andere dure aankoop in het verschiet? In dat geval kan het interessant zijn om uw aankoop op afbetaling te regelen. Op afbetaling kopen is iets wat vooral de laatste jaren aanzienlijk populairder is geworden. Het is ook op veel meer manieren mogelijk om een bepaalde aankoop op afbetaling te doen dan vroeger. Toen moest u eigenlijk eerst langs de bank om dit voor elkaar te krijgen, terwijl dat tegenwoordig absoluut niet langer het geval is. Grote winkels of supermarkten bieden hun klanten bijvoorbeeld steevast de mogelijkheid om een aankoop op afbetaling te doen. Let wel, op afbetaling kopen lijkt inderdaad steeds interessant omdat u op die manier grote en dure producten gespreid kunt afbetalen, maar op afbetaling kopen brengt steeds de nodige extra kosten met zich mee.

Hoeveel op afbetaling kopen?

Indien u er aan denkt om een bepaald toestel of andere aankoop op afbetaling te doen, dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. In eerste instantie moet u kijken naar eventuele lopende afbetalingen. Deze nemen namelijk een bepaald vast stuk van uw inkomen in beslag. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar welke andere vaste maandelijkse kosten u heeft. Pas wanneer u alle mogelijke onkosten van uw inkomen heeft afgetrokken blijft het bedrag over dat u vrij heeft om bepaalde artikelen af te betalen. Op afbetaling kopen is dus interessant en wordt over het algemeen ook zeer vlot toegekend, dat wil niet zeggen dat er geen risico’s aan verbonden zijn. Kunt u op een bepaald ogenblik uw aankoop niet verder afbetalen, dan kunt u even goed een deurwaarder aan de deur verwachten.

Hoe op afbetaling kopen?

Zoals in de inleiding van deze pagina aangehaald, kunt u tegenwoordig op verschillende manieren iets op afbetaling kopen. U kunt dat bijvoorbeeld doen via een bank, maar u kunt dit eveneens regelen bij de winkel waarbij u de aankoop wenst te doen. Het mooie daarvan is dat u veelal niet onderhevig bent aan een zogenaamde BKR controle. Aankopen van minder dan duizend euro worden immers niet getoetst. Op afbetaling kopen is dus tegenwoordig zeer eenvoudig mogelijk en eigenlijk voor iedereen beschikbaar, maar let toch goed op vooraleer u tot een dergelijke aankoop te laten verleiden. Een aankoop doen op afbetaling kost u immers altijd meer dan wanneer u het artikel gewoon in één keer zou betalen.