Geld lenen met BKR voor een televisie

Geld lenen met BKR voor een televisie? Wil je geld lenen met BKR, bijvoorbeeld om een televisie aan te schaffen? Houd er dan rekening mee dat de verschillende reguliere banken waarschijnlijk niet over zullen gaan tot het verstrekken van een lening. Zij kijken naar de eventuele leningen die je al hebt lopen en houden daarnaast rekening met coderingen vanuit het verleden. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat er banken zijn die je tegen een hogere rente toch een lening aan zullen bieden. Daarnaast kun je geld lenen met BKR door een minilening af te sluiten.

Negatieve BKR codering

Een negatieve BKR codering zorgt ervoor dat veel van de banken je niet zomaar een lening zullen verstrekken. Het geld lenen met BKR lukt het best wanneer je een minilening afsluiten, of je kiest voor een lening bij particulieren. Uiteraard zijn je mogelijkheden enigszins afhankelijk van de codering die je hebt, maar zelfs de meest lichte (A1) codering kan tot moeilijkheden leiden. Heb je een A2, A3 of zelfs A4 codering? Dan is de kans groot dat het geld lenen met BKR bij een reguliere bank helemaal niet mogelijk zal blijken.

Inkomen en geld lenen

Richt je in dat geval op het geld lenen met BKR met behulp van een minilening, aangezien men geen BKR toetsing uit zal voeren en de codering dus niet aan het licht komt. In plaats daarvan kijkt men naar het inkomen dat je hebt, aangezien je daarmee vervolgens de lening terug kunt gaan betalen. Heb je een vast dienstverband en is je inkomen hoog genoeg? Dan kun je de minilening aangaan. Er vindt geen registratie bij het BKR plaats, zodat je ook met een negatieve codering kunt zorgen voor een kortlopende lening voor een televisie.

Lening afbetalen met salaris

Je kunt geld lenen met BKR door een minilening af te sluiten en die vervolgens weer af te betalen op het moment dat je salaris ontvangt. Zodra het geld van je werkgever op je rekening gestort wordt heb je immers de mogelijkheid om de lening terug te betalen. Met een minilening zorg je er als het ware voor dat je net wat meer tijd hebt om de televisie af te betalen. De reguliere koop op afbetaling verloopt altijd via het BKR, waardoor het lastig kan zijn om op die manier het krediet af te sluiten dat je nodig hebt.

Direct televisie kijken

Uiteraard kun je geld lenen met BKR om ervoor te zorgen dat je direct gebruik kunt maken van de televisie, terwijl je deze eigenlijk nog niet echt betaald hebt. Je kunt het geld van de minilening overmaken naar de aanbieder van de televisie, waardoor je daar alles netjes afrekent. Vervolgens wacht je op de storting van je salaris om ervoor te zorgen dat je ook de minilening weer af kunt betalen. Op die manier kun je geld lenen met BKR, om ervoor te zorgen dat je direct een nieuwe televisie kunt kopen op het moment dat deze kapot is gegaan.