Geld lenen met BKR codering

Geld lenen met BKR codering
Wil je geld lenen met BKR codering, of ben je benieuwd naar de verschillende coderingen die er bestaan? Het is van belang om de diverse soorten coderingen van elkaar te onderscheiden, aangezien een BKR codering niet per definitie betekent dat je geen geld meer kunt lenen. Pas wanneer je een negatieve BKR codering hebt ontvangen zal het lastiger worden om geld te lenen, aangezien nieuwe geldverstrekkers daar dan kritisch naar zullen kijken. Vanaf dat moment is het van belang om op zoek te gaan naar mogelijkheden tot geld lenen met BKR.

Geld lenen en een positieve BKR codering

Ga je geld lenen in Nederland, dan krijg je direct een BKR codering. Het gaat dan echter om een positieve codering, waardoor er wat dat betreft niets aan de hand is. Het BKR is in Nederland de instantie die alle leningen registreert en er op die manier voor zorgt dat er sprake is van overzicht. Het BKR verstrekt de gegevens met betrekking tot leningen aan nieuwe potentiële geldverstrekkers, waardoor die een inschatting kunnen maken van de kredietwaardigheid van iedereen die een aanvraag doet.
Iedereen die geld leent krijgt een BKR codering, waardoor de kans groot is dat je bij het BKR in het systeem staat. Het gaat om leningen die je af kunt sluiten om een auto of een televisie aan te schaffen, maar het gaat ook om alle creditcards die er in Nederland zijn uitgegeven. Met een creditcard kies je er in principe voor om een (eventueel) krediet aan te gaan, waardoor er formeel gezien sprake is van een lening. Ga je vervolgens geld lenen, dan ga je geld lenen met BKR, maar is er aan de andere kant eigenlijk nog niets aan de hand.

Geld lenen en een negatieve BKR codering

Daarnaast kun je te maken krijgen met een negatieve BKR codering. In dat geval zal het geld lenen met BKR een stuk minder gemakkelijk worden, aangezien het BKR de kredietverstrekker aan zal geven dat er sprake is van betalingsproblemen. De negatieve BKR codering krijg je namelijk pas op het moment dat je 2-3 maanden achterstand hebt op een bestaande lening. Heb je een persoonlijke lening afgesloten en lukt het je niet langer om die af te betalen? Dan is de kans groot dat je een negatieve codering oploopt. Datzelfde geldt voor het moment waarop je een creditcard hebt en je de uitgaven niet volledig in de hand hebt kunnen houden.
Geld lenen met een negatieve BKR codering is een stuk moeilijker, omdat nieuwe geldverstrekkers te horen krijgen dat je al problemen hebt om op dit moment aan al je schulden te voldoen. De nieuwe geldverstrekker neemt in dat geval een risico, waardoor bijvoorbeeld de grootbanken niet akkoord zullen gaan met je aanvraag. Het is wat dat betreft van belang om ook op zoek te gaan naar de alternatieven. Geld lenen met BKR is niet onmogelijk, maar in het geval van een negatieve codering is het in ieder geval een stuk minder gemakkelijk.

BKR codering laten verwijderen

Heb je op dit moment een negatieve BKR codering en wil je graag geld lenen via de officiële wegen? Dan is het van belang om van die BKR registratie af te komen. Er is eigenlijk maar één manier beschikbaar om dit te doen, aangezien je ervoor dient te zorgen dat je financieel weer sterker in je schoenen komt te staan. Ga eens na welke uitgaven je op dit moment hebt, die je eventueel naar beneden bij kunt stellen. Je kunt van je BKR codering afkomen door weer netjes op tijd te gaan betalen. Het is wat dat betreft niet nodig om je bestaande lening volledig af te lossen, maar het is in ieder geval verstandig om achterstanden weg te werken. Op die manier krijg je er weer een positieve BKR codering voor terug en is er niets aan de hand.
Houd er wel rekening mee dat geld lenen met een BKR notering via de officiële weg zal verlopen wanneer je een aanvraag doet bij een grootbank in Nederland. Op het moment dat je bijvoorbeeld maximaal €25.000 kan lenen op basis van je inkomsten en uitgaven en je al €10.000 geleend hebt, kun je nog €15.000 lenen wanneer je gaat voor het geld lenen met BKR.