Verstandig geld lenen met BKR

Verstandig geld lenen met BKR
Wil je verstandig geld lenen met BKR? Dan is het van belang om het systeem als een voordeel te gaan zien, in plaats van een nadeel. Het systeem zorgt er allereerst natuurlijk voor dat de geldverstrekkers het risico goed in de hand kunnen houden. Je kunt het BKR daarnaast zien als een instantie die je beschermt voor situaties waarin de maandlasten te hoog op zullen lopen en je op een bepaald moment niet meer uit de schulden kunt komen.

Geld lenen met BKR naast bestaande lening

Wil je geld lenen met BKR en heb je op dit moment ook al een lening lopen? Dan doe je er verstandig aan om dat in ieder geval netjes op te geven bij de instantie waar je graag geld wilt lenen. Indien ze een BKR check uitvoeren komen ze er vroeg of laat in ieder geval achter. Het wekt natuurlijk vertrouwen wanneer je dit zelf al direct aangeeft, aangezien je er op die manier voor zorgt dat je op de hoogte bent van de gevolgen van je eerdere lening en je weet wat je op een verantwoorde manier bij kunt lenen met BKR.
Op het moment dat je op basis van je inkomen bijvoorbeeld €25.000 mag lenen zal men bij het BKR controleren of je al andere leningen hebt lopen. Wanneer je bijvoorbeeld al een lening van €10.000 hebt lopen zal men die in mindering brengen op het bedrag dat je maximaal gestort zal krijgen. Dat betekent in dit geval dat je een nieuwe lening van maximaal €15.000 af mag sluiten. Op die manier kom je tot een totaal van €25.000 en vallen de leningen die je samen hebt afgesloten binnen het totaal dat je op een verstandige manier kunt dragen.

Geld lenen met BKR en aflossen

Het geld lenen met BKR staat vooral in het teken van het betalen van rente en het aflossen van de bedragen die je afspreekt met de geldverstrekker. Vooral wanneer je kiest voor een persoonlijke lening stel je vooraf een plan op, om het geleende geld weer terug te betalen. Je betaalt rente en je betaal aflossing, om er uiteindelijk voor te zorgen dat je de lening kwijt bent aan het eind van de looptijd. Het is bij het geld lenen met BKR vooral van belang om de rente te betalen, maar ook het te laat betalen van de aflossingen kan tot problemen leiden.
Zorg er voordat je geld gaat lenen met BKR in ieder geval voor dat je een duidelijk plaatje maakt van de kosten waar je mee te maken zal krijgen. Ga er vanuit dat je hier en daar te maken zal krijgen met een tegenslag, dus reserveer ook daar voldoende ruimte voor. Op die manier kun je geld lenen met BKR, zonder dat je op een bepaald moment met betalingsproblemen te maken zal krijgen. Je voorkomt op die manier een negatieve BKR notering. Dat is van belang, aangezien die voor vervelende gevolgen kan zorgen.

Gevolgen van negatieve BKR notering

Een negatieve BKR notering kan vervelende gevolgen met zich meebrengen, waardoor het van belang is om op een verstandige manier te lenen. Iedereen die geld gaat lenen via de officiële wegen krijgt te maken met een positieve notering. Die brengt over het algemeen geen problemen met zich mee. Op het moment dat je te laat bent met de betaling van rente of een aflossing krijg je een negatieve BKR codering (na 3 maanden achterstand). Dat kan wel tot vervelende problemen leiden. Allereerst dien je er immers voor te zorgen dat de je de betalingen alsnog doet, waardoor je enkele maanden te maken zal krijgen met dubbele lasten. Je dient immers betalingen in te halen, maar ook de huidige betalingen dien je te voldoen.
Daarnaast is verstandig geld lenen met BKR van belang vanwege de lange duur waarin een negatieve BKR codering je kan blijven achtervolgen. Wanneer je daar in het verleden mee te maken hebt gehad kan het zelfs op dit moment nog lastig zijn om een nieuwe lening af te sluiten. Indien je in de toekomst bijvoorbeeld een huis wilt kopen met behulp van een hypotheek, is het van belang om nu verstandig geld te lenen met BKR en ervoor te zorgen dat je alles netjes kunt (blijven) betalen.