Geld lenen met minilening

Geld lenen met minilening
Wil je geld lenen met een minilening? Er bestaan op dat gebied een aantal verschillende mogelijkheden, waarbij er bovendien geen BKR check uitgevoerd zal worden. Dat betekent dat je geld kunt lenen met BKR, zonder dat je daar een zeer hoge rente voor hoeft te betalen. In plaats daarvan kies je voor een relatief klein bedrag, waarmee je ervoor zorgt dat je de boodschappen kunt doen of je een nieuwe televisie aan kunt kopen, voordat je bijvoorbeeld je salaris op je rekening gestort krijgt.

Minder dan €1.000 lenen

Je spreekt van een minilening wanneer je een relatief klein bedrag nodig hebt. Geld lenen met BKR geldt alleen voor bedragen boven de €1.000, aangezien aanvragen voor bedragen die kleiner zijn niet bij het BKR getoetst kunnen worden. Dat betekent dat geldverstrekkers het BKR niet zullen vragen naar de achtergrond die je op financieel gebied hebt. Dat gebeurt alleen bij bedragen boven die €1.000, waardoor het in de meeste gevallen helemaal niet nodig is om te laten kijken naar je BKR codering. Alleen wanneer je een grotere persoonlijke lening of een doorlopend krediet af wilt sluiten kan dat van belang zijn.
Het is van belang om er in ieder geval voor te zorgen dat je geen officiële persoonlijke lening of een doorlopend krediet afsluit, wanneer je een minilening nodig hebt. Zodra je met minder dan €1.000 uit de voeten kunt zorg je er op die manier voor dat er geen BKR check plaats zal vinden, maar dat je ook niet in de BKR registratie komt te staan. Dat kan je bijvoorbeeld helpen wanneer je op een later moment wel een lening af wenst te sluiten. Men zal dan de minilening van €1.000 in ieder geval niet ontdekken, waardoor het geld lenen met BKR zo min mogelijk problemen op zal leveren.

Hoe werkt een minilening?

Een minilening werkt op een heel eenvoudige manier, aangezien je in principe alleen maar aan hoeft te geven welk bedrag je graag wilt lenen. Er is geen sprake van geld lenen met BKR registratie, waardoor je ook geld kunt lenen wanneer je op dit moment al een codering bij het BKR hebt. Waar andere geldverstrekkers daar over zullen vallen, kun je de minilening over het algemeen gewoon afsluiten. Houd er wel rekening mee dat je die lening ook weer netjes af dient te betalen, om niet verder in de problemen te komen.
Indien je een minilening af wilt sluiten, bijvoorbeeld omdat het geld lenen met BKR lastig blijkt, doe je er verstandig aan om eerst na te gaan hoeveel je nodig hebt. Vervolgens kun je een aanvraag doen bij een van de verschillende aanbieders, waarin je aangeeft welk bedrag je wilt lenen. Men zal waarschijnlijk vragen naar je inkomen en de reden waarom je het geld nodig hebt. Vertel dit eerlijk, voor je eigen bestwil. Anders dan bij geld lenen met BKR kan men hier geen controle op uitvoeren, maar zal men je vervolgens maximaal €1.000 zonder BKR codering uitlenen.

Kosten en vormen van een minilening

Er bestaan verschillende vormen van een minilening. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de kleine kredieten van Cashbob. Je kunt relatief eenvoudig een mooi bedrag lenen, zoals een paar tientjes of een paar honderd euro. Er is geen sprake van een echte lening, zolang je onder het bedrag van €1.000 blijft. Daarnaast kun je natuurlijk kiezen voor de originele minilening. Je dient dan een offerte aan te vragen en de stukken aan te leveren, bijvoorbeeld met betrekking tot het inkomen dat je hebt. Je dient maandelijks in ieder geval €1.200 te verdienen, om hiervoor in aanmerking te kunnen komen. Je hoeft geen rente over de lening te betalen, aangezien men die vooraf alvast van het bedrag afhaalt dat je in handen krijgt. Dat betekent dat je achteraf niet met onverwachte kosten te maken krijgt.
Ten derde kun je kiezen voor Payogo, een nieuwe manier van geld lenen. Het is een soort prepaid kaart, waar je een bepaald bedrag op kunt laten storten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Payogo kaart met €150, €300 of zelfs €750 aan waarde. Je betaalt een vast bedrag aan kosten voor de kaart, zodat je een verkapte vorm van rente betaalt. Je kunt op die manier geld lenen met BKR codering, met behulp van een minilening.