Geld lenen en BKR registratie ontvangen

Geld lenen en BKR registratie ontvangen
Geld lenen en BKR registratie ontvangen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, behalve wanneer je kiest voor een minilening die niet wordt geregistreerd. Iedere lening boven de €1.000 wordt geregistreerd, waardoor het is dat geval van belang is om daar rekening mee te houden. Een BKR registratie betekent niet direct dat je in de problemen komt, maar je dient er wel voor te zorgen dat je de rente en aflossingen netjes en op tijd voldoet.

Geld lenen en positieve BKR registratie ontvangen

Ga je geld lenen? Dan zal je in ieder geval een BKR registratie ontvangen, wanneer je ervoor kiest om geld te lenen via de officiële wegen. Je krijgt te maken met een positieve BKR codering, waarmee men er als het ware alleen maar voor wenst te zorgen dat het duidelijk is dat je een lening hebt lopen, of je de mogelijkheid hebt om een krediet op te nemen (bijvoorbeeld rood staan op je rekening). Deze codering helpt andere geldverstrekkers vervolgens om je kredietwaardigheid in te schatten, wanneer je opnieuw een lening af wenst te sluiten.
In principe staat bijna iedereen in Nederland met een BKR registratie in het systeem, waardoor de kans groot is dat ook jij er in staat, zelfs wanneer je nog geen echte lening hebt lopen. Heb je een creditcard, of mag je rood staan op je betaalrekening? In die gevallen heb je een positieve BKR registratie en kan men daar rekening mee houden op het moment dat je een aanvraag doet. Dit zal over het algemeen geen gevolgen hebben voor een leningaanvraag, maar dat wordt natuurlijk anders op het moment dat je een betalingsachterstand oploopt of er andere financiële problemen ontstaan.

Geld lenen en negatieve BKR registratie ontvangen

Zodra je geld gaat lenen en het je op een bepaald moment niet lukt om de rente te betalen of een bepaalde aflossing te doen, krijg je te maken met een negatieve BKR registratie. Die kan wel schadelijk zijn, aangezien banken in Nederland je over het algemeen geen geld meer zullen lenen op het moment dat je negatief bekend staat bij het BKR. Je krijgt de negatieve BKR registratie overigens pas wanneer je 3 maanden achterstand oploopt op je betalingen. Het is wat dat betreft geen probleem om er een keer iets later mee te zijn, maar probeer daar natuurlijk wel mee uit te kijken.

Op het moment dat je een negatieve BKR notering hebt zal geld lenen over het algemeen niet meevallen. De bekende geldverstrekkers zullen je hoe dan ook geen nieuwe lening aanbieden, aangezien ze het risico in dat geval te groot vinden. Je hebt wel de mogelijkheid om elders een lening af te sluiten, maar de kans is groot dat je dan een zeer hoge rente gaat betalen, waardoor je alleen maar verder in de problemen komt. Men probeert het hoge risico af te dekken met een hoge rente, waardoor een negatieve BKR notering op die manier tot meer problemen kan leiden.

Geld lenen en van de BKR notering afkomen

Wil je geld lenen en van de BKR notering afkomen? Indien je een positieve registratie hebt is dat praktisch onmogelijk, maar is dat ook geen enkel probleem. Het laten verwijderen van een negatieve registratie is van een veel groter belang, maar ook dat is niet gemakkelijk. Je dient er in ieder geval voor te zorgen dat je financieel weer sterk in je schoenen komt te staan. Probeer je inkomsten en uitgaven zo goed mogelijk in balans te brengen. Houd er daarbij rekening mee dat iedere euro die je bespaart je een euro meer ruimte oplevert, terwijl je over iedere euro die je verdient eerst belasting dient te betalen.

Op het moment dat je de BKR notering van een negatieve om hebt weten te zetten in een positieve dien je er rekening mee te houden dat dit je nog een paar jaar kan achtervolgen. Zelfs wanneer je de lening helemaal netjes hebt afgelost hebben banken de mogelijkheid om de gegevens een paar jaar in te zien en op basis daarvan te handelen. Houd er dus rekening mee dat een negatieve BKR notering grote gevolgen met zich mee kan brengen, waardoor het verstandig is om ervoor te zorgen dat je alles netjes kunt afbetalen.