Geld lenen met BKR bij familie

Geld lenen met BKR bij familie? Wil je geld lenen met BKR, bijvoorbeeld omdat je extra geld nodig hebt om een nieuwe televisie aan te schaffen of is de wasmachine kapot gegaan? Indien je al een BKR codering hebt is de kans groot dat de reguliere banken en kredietverstrekkers je niet zomaar een lening zullen geven. Men is tegenwoordig ontzettend streng in het toekennen van kredieten, waardoor je hierdoor in de problemen kunt raken. Je kunt geld lenen met BKR door bijvoorbeeld binnen je familie op zoek te gaan naar een particulier met voldoende kapitaal. Houd er rekening mee dat je daarvoor duidelijke afspraken dient te maken en je een contract op dient te stellen.

Duidelijke afspraken

Ga je geld lenen met BKR door bij je familie aan te kloppen? Houd er dan rekening mee dat je meer dan een zakelijke band met elkaar hebt, waardoor er duidelijke afspraken nodig zijn. Breng de ander op de hoogte van het feit dat je al een BKR codering hebt, waardoor het risico goed in te schatten is. Maak een duidelijke afspraak over de manier waarop je de geldlening af zal betalen, bijvoorbeeld nadat je de eerste lening helemaal hebt afgelost.

Stel een contract op

Stel in ieder geval een contract op voor het geld lenen met BKR, ook wanneer je elkaar volledig vertrouwt. Vertrouwen is goed, maar het brengt jullie nergens op het moment dat jij of de geldverstrekker te maken krijgt met een ingrijpende ziekte of een van jullie beiden komt te overlijden. Wat gebeurt er in die gevallen met de lening? Maak in het contract onderdelen aan voor het geldbedrag dat je leent, maar ook voor de termijn waarin je deze bedragen terug zal betalen. Het contract zorgt voor houvast, op het moment dat zich onverwachte gebeurtenissen voordoen.

Spreek een betalingstermijn af

Spreek een duidelijke betalingstermijn af, die voor beiden realistisch is. Ga je geld lenen met BKR bij je familie, dan is het verstandig om volledig inzicht te geven in je eigen financiële situatie. Laat de ander weten wat je inkomsten zijn en welke uitgaven je aan de andere kant dient te doen. Op die manier wordt er goed duidelijk wat er beschikbaar is voor een nieuwe lening. Heb je al een andere lening die je af dient te betalen? Houd daar dan rekening mee en kies er bijvoorbeeld voor om de rentebetalingen en aflossingen pas op een later moment in te laten gaan.

Wees realistisch

Wees zelf zoveel mogelijk realistisch. Het geld lenen met BKR is over het algemeen niet gemakkelijk en dat is natuurlijk niet voor niets. Op het moment dat je reeds schulden of zelfs een betalingsachterstand hebt is het niet verstandig om zomaar een nieuwe lening aan te gaan. Kun je de kosten van een tweede lening inderdaad dragen, of kun je al voorzien dat je op den duur in de problemen komt? Ga alleen geld lenen met BKR op het moment dat je een duidelijk plan hebt om het geheel af te lossen en daarmee uit de financiële moeilijkheden te komen.